O noua generatie de termopane

Detalii Geam Termopan

Geamul tripan este obtinut prin aceeasi modalitate ca si geamul termopan numai ca se folosesc trei foi de sticla despartite de doua baghete distantier umplute cu silicagel.

Grosimea foilor de sticla este variabila (de regula intre 4-6 mm), ca si distanta dintre ele (12-20 mm), eficacitatea geamului crescand direct proportional cu acestea.

Ca si in cazul geamului termopan, intre cele doua spatii dintre foile de sticla se poate introduce un gaz rar precum Argon-ul. Acest gaz este important pentru ca ajuta la imbunatatirea coeficientului de transfer termic "U".

Cea mai intalnita grosime totala a unui geam tripan este de 32 mm si se monteaza in principal pe un profil cu adancime constructiva de 70 mm, insa pentru profilele cu 6 camere este posibil si tripan de 44 mm grosime.

Tipuri de geam tripan

Tipuri uzuale geam tripan folosite in sistemele de tamplarie PVC:

  • Clar + Clar + Low-e
  • Solar + Clar + Clar
  • Clar + Clar + Clar
Geam simplu Geam Termopan Geam Termopan 2 Geam Tripan

Lumina

Cantitatea de lumina naturala care patrunde in incapere depinde de modul de impartire al ferestrei. Daca doriti sa obtineti cat mai multa lumina naturala, creati deschideri generoase si configurati ferestrele astfel incat sa nu reprezinte o bariera.

Suprafata transparenta fara fereastra Suprafata transparenta la fereastra fixa Suprafata transparenta la fereastra cu deschidere Suprafata transparenta la fereastra cu deschidere si sprose
Procentajul suprafetei transparente

Spatiile de lucru trebuie si ele, la randul lor, iluminate corect. Creati "deschideri" eficiente si pozitionati birourile in asa fel incat lumina sa nu ingreuneze activitatea dumneavoastra.

Fereastra fara efect de orbire Fereastra cu efect de orbire prin reflectare Fereastra cu efect de orbire direct
Pozitionarea ferestrei in raport cu Soarele